У Покровську планують створити сучасний полігон твердих побутових відходів, що зокрема дозволить громаді заробляти гроші на утилізації сміття. Про це повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Зараз місто користується приватним полігоном, яке, на думку можновладців, працює з порушеннями.

«Це сміттєзвалище має, на нашу думку, велику кількість порушень. Тому ми звернулися до екологічної інспекції, щоб нам надали оцінку існуючої ситуації і рекомендації щодо наших подальших дій. Один з прикладів порушень – це те, що ми кожного літа бачимо на полігоні постійні пожежі», – зазначив Олексій Стебель.

За його словами, до цієї проблеми хочуть застосувати комплексне рішення.

«Ми звернулися до обласної військової адміністрації з проханням розглянути можливість надання нам дозволу на проектування і подальше будівництво регіонального полігону. До речі, хочу зазначити, що це досить прибутковий проект. Ми вже спілкувалися з багатьма власниками таких полігонів – в усьому світі платять досить великі кошти за розміщення на полігонах сміття», – каже Олексій Стебель.

Тож у межах державної та регіональної програм поводження з відходами Покровськ може стати одним з перших міст області, де наявність справжнього полігону дозволить громаді заробляти гроші на утилізації твердих побутових відходів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».