У Покровській громаді планують створити систему обігріву труб у пунктах роздачі питної води, аби була можливість користуватися свердловинами навіть в морози. Про це повідомив заступник начальника Покровської міської військової адміністрації Олексій Стебель.

«На сьогодні в нас працює вісім станцій з роздачі питної води, яка триває і в холодну пору року. Працюємо з фахівцями, щоб була можливість обігрівати крани та трубопроводи, хочемо модернізувати систему. Умовно кажучи, «тепла підлога» – треба обгорнути труби й приєднати до системи електропостачання, щоб таким чином підігрівати труби в морози. Вже є деякі напрацювання – сподіваюсь, у нас все вийде», – повідомив Олексій Стебель. 

Не завадили роботі пунктів роздачі води і нинішні проблеми з електрикою.

«Запущені через генератори пункти роздачі води й наші осмос-системи. Ви бачите, що у містах Покровськ та Родинське питна вода роздається на безоплатній основі. Роботи проводяться. Ми чекаємо підключення наших насосних станцій та готові для продовження подачі води для населення», – зазначив директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік.

За його словами, тільки з однієї точки за день покровчани можуть розібрати від 15 до 30 тонн води. У тих районах, де немає свердловин з питною водою, її привозять за графіком, який щоденно публікує міська адміністрація.

Міжнародні організації готові продовжити співпрацю з Покровською громадою в питаннях облаштування свердловин. До літа альтернативне джерело води має з’явитися в Срібному. На сьогодні ж у Покровській громаді облаштовані та працюють 255 свердловин, 47 з них – загального користування, створені за кошти місцевого бюджету.

Детальніше про забезпечення громади водою – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що через обледеніння на Донеччині та зокрема в Покровській громаді спостерігаються масові аварійні ситуації на електромережах.