Щороку 4 червня в Україні відзначається День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. У Покровську до цієї дати почали виготовляти символи скорботи – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

За даними Офісу генпрокурора України, внаслідок повномасштабної збройної агресії рф загинуло 548 українських дітей, понад 1350 дістали поранення. До Дня вшанування пам’яті дітей, яких вбила росія, зокрема виготовляють голубів із дзвіночками та патріотичними стрічками. Паперові фігурки птахів є уособленням душ малечі, а дзвіночки – їхні голоси, що будуть вічно звучати в серцях українців.

«Першою леді Оленою Зеленською 4 червня 2022 року була започаткована акція «Голос Діти» для вшанування дітей, які загинули у зв'язку з вторгненням російської федерації. Кожного року ми робимо таких голубків з дзвіночками», – розповіла заступниця начальника Покровського управління сім’ї, молоді та спорту Яна Штурхецька.

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр дистанційно організував майстер-клас з виготовлення символів.

«До сьогоднішнього майстер-класу долучилися наше управління разом з Молодіжною радою, до нас також приєдналися онлайн скаути Покровська разом з активною молоддю», – розповіла Яна Штурхецька.

У День вшанування пам’яті маленьких українців, яких вбила росія, голуби замайорять на вулицях Покровської громади і вкотре нагадають, що так не має бути у 21 сторіччі.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».