17 вересня в Україні відзначають День рятівника. Напередодні свята в Покровську відбулися урочистості, в яких взяли участь представники ДСНС, керівники району та громади. Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

Пам’ять загиблих рятувальників, серед яких і начальник 9 ДПРЗ Віталій Кінц, вшанували хвилиною мовчання.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк висловив подяку рятувальникам за високий професіоналізм та самовіддану працю. 

«Велика шана від кожного нашого мешканця за врятованого шахтаря, за врятовану дитину. За те, що ви перші на завалах під час обстрілів. За те, що розвозите воду, що робите сьогодні те, що не завжди у вашій компетенції. Але ви робите це від щирого серця. Ми вам зичимо здоров'я, зичимо кожному повертатися із завдань здоровим і неушкодженим», – зазначив Сергій Добряк. 

З початку 2023 року співробітники 9 державного пожежно-рятувального загону здійснили 735 виїздів на гасіння пожеж, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, розвантаження гуманітарної допомоги та для забезпечення життєдіяльності критичної інфраструктури.

З 1 січня 2022 року підрозділи 10 воєнізованого гірничорятувального загону ліквідували на вугільних підприємствах 328 надзвичайних ситуацій, зокрема викликаних ворожими обстрілами, з небезпечних зон евакуйовано 31606 працівників підприємств.

З нагоди Дня рятівника представників ДСНС було відзначено медалями «За оборону рідної держави», «Хрест громадянських заслуг», Почесними грамотами та подяками Покровської районної та міської ВА.

Детальніше про урочистості до Дня рятівника – в сюжеті ТК «Орбіта».