У Покровську відправлені на самоізоляцію 49 осіб. Про це повідомила в Facebook виконуюча повноваження покровського міського голови Ірина Сущенко.

«Запроваджені карантинні заходи більш ніж обґрунтовані, – написала Ірина Сущенко, коментуючи введення режиму надзвичайної ситуації для запобігання поширенню коронавірусу у всіх областях України. – Тільки в Покровську вже 49 осіб відправлені на самоізоляцію, в тому числі – жителі Родинського, які були зареєстровані раніше. Контроль за дотриманням режиму цих людей покладено на Національну поліцію, яка постійно проводить раптові перевірки. Нагадаю, що за порушення режиму карантину в умовах епідемії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність».

«Ми замовили у операторів мобільного зв'язку інформацію щодо людей, які перебували в роумінгу, – також повідомила в.п. мера Покровська. – За цими даними за останні два тижні з-за кордону до Покровська та ближніх міст повернулися 1 500 осіб. Для них була замовлена СМС-розсилка з рекомендаціями щодо самоізоляції».

За словами Ірини Сущенко, головним питанням для міста залишається медицина. Щодня проходять засідання медичного штабу, вирішуються нагальні питання і ведеться підготовка до екстрених ситуацій.

«Але щоб не допустити таких ситуацій, щоб уберегти здоров’я, я закликаю вас дотримуватися карантину, який триватиме до 24 квітня», – резюмувала Ірина Сущенко.