У Покровську 9 квітня з’явився відкритий майданчик  «Залізняк у міському просторі: (не) розказані історії». Його створення ініціювали фахівці Покровського історичного музею на честь 131-ї річниці з дня народження відомого фотоаматора з села Сергіївка, літописця Донецького краю Марка Залізняка. До ініціативи долучилися члени Молодіжної ради Покровська.

У громадському просторі «Залізняк» в сквері Соборний були розміщені QR-коди. Усі бажаючі зможуть їх відсканувати, аби дізнатися розказані й не розказані історії з життя Марка Залізняка.

Як розповіла директорка Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова, життя та творчість Марка Микитовича є цікавим ресурсом для дослідників, істориків та культурологів.

«Ми як представники молоді підтримуємо цю ініціативу, адже розуміємо, що це буде цікаво як для молоді, так і для пересічних громадян та гостей міста. Сьогодні як ніколи потрібно популяризувати особистостей, з якими безпосередньо пов’язане наше місто, адже лише знаючи наше минуле, ми можемо впевнено розвиватися як майбутнє нашої держави», – зазначили представники молоді.

Для тих, хто не має можливості відвідати простір, музейники Покровська пропонують детальніше ознайомитися з життям та творчістю Марка Залізняка за посиланням.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».