28 серпня в Покровську відбувся захід, присвячений Дню пам’яті захисників України, полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави. Дев’ять десятків учасників різного віку та рівня спортивної підготовки взяли участь у спортивно-патріотичному забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України». На грудях у кожного учасника – наліпки із іменами полеглих героїв.

«Такий захід проводиться у Покровську вже вдруге, –  відзначила в.о. директора Донецького обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва. – Його метою є вшанування пам’яті 36 загиблих воїнів з Донеччини, які своїм життям виборювали незалежність та суверенітет України, а також спокійний сон українців поза лінією розмежування».

По словам Тетяни Малієвої, дистанція, як і минуло річ, складала 750 метрів, і подолати її можна було за будь-який час та будь-яким чином: чи то пробігти, чи то пройти.

До учасників забігу долучилася і дружина полеглого бійця батальйону «Айдар» Андрія Чирви – Яніна.

«Сьогодні я біжу не тільки на вшанування пам’яті мого чоловіка, –  повідомила Яніна Чирва. – Своїм прикладом хочу показати, що сім’ї воїнів не забуті, що є підтримка. Дуже важливо, що у небайдужих людей є можливість зібратися у цей день і висловити подяку сучасним героям України».

Акція пройшла за підтримки та за участі співробітників Донецького обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи, Управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради та ЦФЗН «Спорт для всіх».