У Покровську з нагоди 80-ї річниці визволення Донбасу від фашистських загарбників відбувся урочистий мітинг-реквієм. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

День визволення Донбасу від фашистських загарбників відзначають щорічно 8 вересня. У цей день в 1943 році було звільнено обласний центр – місто Донецьк. За декілька днів до цього стала вільною Горлівка, 10 вересня – Маріуполь, а 14-го – останні населені пункти Донеччини. Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом під час Другої світової війни.

«Це велика дата. Ми нащадки тих, хто боронив нашу Донеччину від німецько-фашистської навали. Але сьогодні в нас нова війна, і ми вже боронимо нашу незалежну Україну від рашистської навали. Впевнений, що ми переможемо», – зазначив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Аби вшанували пам’ять полеглих героїв Другої світової війни, керівники Покровської МВА, силових структур та члени Ради ветеранів поклали квіти до братської могили.

Детальніше про День визволення Донбасу – в сюжеті ТК «Орбіта».