На підприємствах Покровська продовжується вакцинація проти COVID-19. Сьогодні медики навідалися до КП «Покровськтепломережа», інформує прес-служба Покровської міськради.

Згідно зі складеним списком 45 працівників разом з керівником Максимом Батенком отримали першу дозу вакцини проти COVID-19. Щеплення проводиться препаратом Pfizer-BioNTech, який схвалено Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. Для повної імунізації потрібно отримати дві дози з інтервалом 21-28 днів.

Перед щепленням працівники мобільного пункту вакцинування вимірюють артеріальний тиск та температуру тіла. Після уколу вакцинована особа певний час перебуває під наглядом медиків, а потім повертається до виконання своїх трудових обов’язків.

«Восени минулого року на COVID-19 захворіли майже 60% співробітників КП «Покровськтепломережа». Опалювальний сезон опинився під загрозою зриву. І здоров’я людям це теж не додало. Аби не наражатися на небезпеку, цього року ми вирішили скористатися можливістю колективної вакцинації. Це цілком безпечно і дуже зручно. Сьогодні я вакцинувався серед перших, аби підтримати своїм прикладом наш колектив», - розповів Максим Батенко.

Як зазначила заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, за прогнозами спеціалістів, Україна вже з початку наступного тижня може перейти у «жовту» зону. Відповідне подання на розгляд уряду направило Міністерство охорони здоров’я.

«З огляду на такі прогнози я дуже вдячна керівнику тепломережі та кожному співробітнику, які сьогодні вакцинувалися, за те, що вони турбуються не тільки про своє здоров’я, але й про здоров’я своїх колег. Адже маючи колективний імунітет, підприємство зможе повноцінно працювати, - зазначила Маргарита Ідрісова. - Згідно з чинними нормами, більшість обмежень, які передбачені при «жовтому» рівні епіднебезпеки, не застосовуватимуться в разі, якщо буде вакцинована певна кількість співробітників. Зараз активно отримують щеплення працівники закладів освіти. Наступного тижня мобільний пункт вакцинації працюватиме на КП «Покровськводоканал».