Сьогодні, 30 квітня, у Покровську відбувся урочистий і водночас скорботний захід – відкриття меморіальної дошки покровчанину Андрію Шульзі, воїну ЗСУ, який загинув 14 червня 2014 року.

Літак, на борту якого знаходився наш земляк та ще 39 військовослужбовців, 9 членів екіпажу, техніка та спорядження, вогнем із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета був збитий бойовиками над Луганським аеропортом. Під час тієї авіатрощі жоден не вижив.

Андрій Шульга був патріотичним юнаком, який, не вагаючись, з початком бойових дій на Донбасі вступив до лав Збройних сил України, аби в рядах 25-ї окремої аеромобільної бригади аеромобільних десантних військ захищати рідну землю від навали ворога. І, аби вшанувати пам'ять воїна, сьогодні було відкрито меморіальну дошку на стіні Покровського професійного ліцею, в якому юнак здобував робочу професію.

«Відкриваючи цю пам’ятну дошку, ми ще раз згадуємо нашого випускника Андрія, - зі сльозами на очах каже керівник Покровського професійного ліцею Леонід Костиря. - Він був веселим добрим хлопцем, завжди виконував доручення, з повагою ставився до старших. Він залишився вірним своїй присязі на передовій. Ми завжди згадуємо наших учнів, які своїм патріотизмом та плідною працею славлять Україну, і надалі будемо виховувати патріотів нашої держави».

«Я знав Андрія особисто, ми разом з ним працювали на ШУ «ПОКРОВСЬКЕ», - ділиться спогадами заступник військового комісара Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП майор Ігор Гужва. – Він був дійсно патріотом України, сам виказав бажання піти служити і, на жаль, загинув. Ми зараз у Покровську живемо мирно, тому що такі хлопці виконали свій обов’язок до кінця».

Майор Ігор Гужва вручив подяку від Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП меценату Сергію Гончаруку, завдяки якому було відкрито меморіальну дошку загиблому десантнику Андрію Шульзі.

На сумному заході були присутні не тільки військовослужбовці, ветерани АТО/ООС, педагоги ліцею, громадські активісти, але й рідні та близькі бійця.

«У такі моменти не вистачає слів, душа кричить від болю, - сказала мати героя Людмила Шульга. – Наш син був світлою, доброю дитиною. Він був справжнім воїном своєї країни. Коли все почалося, я просила його: синку, перерви контракт, у тебе дружина вагітна. А він відповів: ні, мамо, я бачив, як помирають мої друзі… Завдяки героїзму воїнів ми стоїмо тут, живемо, радіємо та зустрічаємо цю весну».

Право відкрити меморіальну дошку надали матері загиблого героя. А пам'ять полеглого десантника Андрія Шульги вшанували хвилиною мовчання.