Жінка представилась соцпрацівницею та попросила літнього чоловіка розміняти гроші. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Покровського ВП звернувся 79-річний чоловік й поскаржився на те, що його ошукали. Встановлено, що вранці до пенсіонера завітала незнайомка, яка назвалася працівницею соцслужби та «принесла субсидію». Зі слів потерпілого, жінка поскаржилась на те, що має лише купюри великого номіналу й попросила їх поміняти. Чоловік погодився і віддав свої дрібні купюри, а від «соцпрацівниці» отримав 2 тисячі 400 гривень більшого номіналу. Після того, як незнайомка пішла, пенсіонер вирішив перерахувати гроші і лише тоді помітив, що вони фальшиві. Потерпілий зателефонував родичам, які порадили йому негайно звернутись у поліцію.

За даним фактом слідчими поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 3 років обмеження волі.

Правоохоронці звертаються до громадян: будьте обачними та уважними у ситуативному спілкуванні. Поясніть також батькам, знайомим та сусідам літнього віку небезпеку від подібних візитів, а також загальні правила безпечної поведінки.