З метою підвищення рівня обізнаності громадян та відпрацювання практичних навичок користування первинними засобами пожежогасіння рятувальники Донеччини регулярно проводять навчання у місцевих підприємствах, повідомляє ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Завдяки таким заходам кожен працівник відомства має можливість повторити правила пожежної безпеки на робочому місці та нагадати порядок дій у разі настання надзвичайної ситуації.

Так, 3 листопада  рятувальниками Покровська було організовано комплекс навчальних заходів у міському Центрі зайнятості. Під час даного заходу з працівниками підприємства був проведений інструктаж, під час якого, рятувальники розповіли про основні вимоги законодавства України у сфері пожежної та техногенної безпеки, а також нагадали порядок дій у разі виникнення пожежі та інших надзвичайних ситуацій. Крім того, вогнеборці навчали громадян користуватись первинними засобами пожежогасіння. Кожен співробітник центру зайнятості особисто спробував загасити умовне вогнище за допомогою вогнегасника.

На завершення заходу кожному учаснику представники Служби порятунку надали пам’ятки з основними вимогами правил пожежної безпеки на робочому місці та з номерами телефонів екстрених служб.