Покровська громада очікує вакцини від COVID-19 та вже готується до всеукраїнської кампанії з вакцинації.

За участю заступниці Покровського міського голови Світлани Макарової та керівників медичних закладів громади вже відбулась перша робоча нарада, під час якої обговорювались алгоритми дій щодо впровадження етапів вакцинації.

«У Покровській міськраді вже розпочато підготовчу кампанію щодо початку вакцинації, – розповіла заступниця Покровського міського голови Світлана Макарова. – Терміни надходження вакцини та механізми здійснення логістики поки уточнюються. Але ми вже готуємося до цього важливого процесу – розробляємо алгоритми дій проведення щеплення серед населення Покровської громади».

За словами Світлани Макарової, для забезпечення належного та рівного доступу до ефективної вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, а також для контролю пов’язаних з ним процесів, в Україні розроблена Дорожня карта. Саме цей документ визначає етапи розгортання кампанії, логістику та розробку нормативних документів.

Згідно з ним, вакцинація буде проведена у декілька етапів. Під час першого щеплення отримають працівники системи охорони здоров’я, які лікують від COVID-19 і самі постійно наражаються на небезпеку тяжкого перебігу хвороби. До того ж пріоритетними групами визначено всіх, хто працює у сфері безпеки та життєдіяльності громади.

«Процес вакцинації – досить непростий, тому має бути досконально продуманим та розкладеним на алгоритми дій – що ми робимо та в якій послідовності. Разом з медиками ми плідно працюємо, аби уникнути будь-яких ускладнень в ході кампанії», - повідомила директорка КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Інеса Остряніна.

pokrovsk-rada.gov.ua