11 жовтня за участю секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо та представниці Громадської ради Наталії Фролової відбулось засідання постійної комісії з гуманітарних питань, під час якого депутати розглянули питання соціального захисту, культури та духовності. Про це повідомляє сайт Покровської міської ради.

Начальниця відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради Олена Олехнович представила на розгляд членів комісії Порядок встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформативних дощок, а також запропонувала внести зміни до штатного розпису відділу.

«Після об’єднання Покровської громади мережа закладів культури збільшилась з 12 до 30. Нам у спадщину дістались клуби, в яких, наприклад, працює одна людина. Обсяг роботи великий, а працювати нікому. Тож пропонуємо ввести дві додаткові одиниці спеціалістів», - зазначила Олена Олехнович.

За словами секретаря міської ради Наталії Іваньо, клуби та бібліотеки – єдині місця проведення дозвілля у приєднаних територіях. Важливо аби вони працювали, а місцеві мешканці мали змогу відпочивати та творчо розвиватись.

Члени комісії розглянули нову програму Управління соціального захисту та населення «Покровськ - територія підтримки».

«Ми об’єднали усі існуючі пільгові категорії: соціальний захист людей з інвалідністю, людей, які опинились в складних життєвих обставинах, допомогу одиноким пенсіонерам та інші. До 2024 року розрахували кошторис допомоги, який будемо закладати в бюджет», - розповіла начальниця УСЗН Ірина Бонзюх.

У рамках нової програми змінюється також механізм роботи з громадськими об’єднаннями. Фахівці Управління соцзахисту населення вже працюють над створення єдиної асоціації.

«Комісія з гуманітарних питань – це перше робоче засідання з підготовки до сесії. Робота комісій триває, питань багато. Це й організація роботи комунальних підприємств, і земельні питання, і планування бюджету. Плануємо попрацювати плідно, щоб на сесії вирішити усі питання, які стосуються життєдіяльності громади», - підбила підсумок роботи комісії секретар Покровської міськради Наталія Іваньо.