Для перевірки на блокпосту зупинили автомобіль під керуванням 35-річного чоловіка. Співробітники відділу реагування патрульної поліції помітили, що водій має явні ознаки сп’яніння. Від проходження медогляду на стан алкогольного сп’яніння чоловік відмовився. Під час складання відносно нього адміністративних матеріалів з метою уникнення відповідальності, він запропонував поліцейським гроші.

На попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі, правопорушник не відреагував, тому на місце події була викликана слідчо-оперативна група для документування злочину.

Відносно водія складено адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Покровське районне управління поліції Донецької області