У Покровську провели обстеження пам’ятників та братських могил. Комісія оцінила стан історичних об’єктів та визначила потребу у їх відновленні. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Щорічно, напередодні Дня Пам'яток історії та культури, члени комісії здійснюють облік та огляд всіх пам'ятників та братських могил, розташованих на території Покровської громади. До складу комісії увійшли представники відділу культури та охорони культурної спадщини, житлово-комунального відділу та КП «БКП».

«Щоб забезпечити належний догляд за цінними об'єктами нашої історії та культури, які останні роки страждають не лише від часу, а й від ворожої агресії з боку рф, у складі комісії люди, які спільними зусиллями можуть підтримувати наші пам'ятки в належному стані. Це є важливою складовою збереження історичної пам'яті та формування національної свідомості», – розповіла начальниця Покровського міського відділу культури та ОКС Олена Олехнович.

За словами головного інженера КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» Юрія Кія, найбільш складна ситуація з тими пам'ятками історії, які зазнали пошкоджень внаслідок нещодавніх обстрілів.

«Всі пам'ятники та братські могили, які знаходяться на балансі нашого комунального підприємства, ми щорічно приводимо до належного стану. Є бригада фахівців, до складу якої входить 8 осіб. Вони проводять відновлювальні роботи, а також роботи з благоустрою території. До травня плануємо навести лад на всіх пам'ятниках, які є в громаді», – зазначив Юрій Кій.

Першочергово роботи із благоустрою та відновлення пам'ятників планують розпочати в Покровську, потім – в старостинських округах. Загалом на території Покровської громади налічується 35 пам'яток історії, які знаходяться під охороною держави. Переважно це братські могили та пам'ятні знаки на честь загиблих під час Другої світової війни.