У Покровську пропонують демонтувати пам’ятник-танк і перейменувати площу та близько 100 вулиць. З такою пропозицією вийшли члени Громадської ради – повідомляють у міській військовій адміністрації.

Танк Т-34 був встановлений на братській могилі на згадку про визволення міста 4-ю гвардійською танковою Кантемирівською дивізією під час Другої світової війни. І саме ці танкові війська брали участь у війні росії проти України з лютого 2022 року.

Площу Шибанкова члени Громадської ради запропонували перейменувати на площу Шевченка, а також у рамках закону про декомунізацію назвати понад 100 вулиць громади на честь своїх власних героїв.

За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка, у вирішенні цих питань має взяти участь вся громада. 

«У нас у громаді вистачає героїв, які поклали своє життя, захищаючи Україну та її незалежність. Аби змінити назви, які пов’язані з росією та її нацистським режимом, буде проведено громадське обговорення та створена спеціальна комісія. Після голосування ми визначимо, які назви будуть носити вулиці та площа, а також як ми вчинимо з пам'ятником. Звісно, росія завжди використовувала культуру як інструмент насаджування певної ідеології. Сьогодні ми на власні очі бачимо наслідки русифікації, але поводитися ми будемо інтелігентно та прийматимемо рішення в рамках законодавства», – зазначив Сергій Добряк.

Таку пропозицію одноголосно підтримали члени Громадської ради.