Напередодні Міжнародного дня медичних сестер, який припадає на 12 травня, в Покровську привітали медсестер п’яти місцевих медзакладів. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Медсестри виконують великий спектр маніпуляцій та процедур, асистують під час операцій, надають екстрену медичну допомогу, доглядають пацієнтів. Наразі покровським медзакладам не вистачає середнього і молодшого персоналу, зросло навантаження на тих, хто залишається працювати на Донеччині. На заході усі ці самовіддані люди приймали вітання, а найкращим традиційно вручили відзнаки.

Заступниця голови Покровської МВА Маргарита Ідрісова підкреслює: медсестри – на передовій роботи медзакладів, від їх настрою залежить загальна атмосфера в лікарнях.

«Усім медсестрам бажаю миру, достатку. Це професія, дійсно обрана за покликом серця. І вони люблять свою професію – це видно з їх відношення і до лікарні, і до пацієнтів. Бажаю, щоб вогник, запалений в серцях медсестер при обранні цієї професії, ніколи не згасав, були вдячні пацієнти і лікарі, всього їм найкращого», – зазначила Маргарита Ідрісова.

Творчим подарунком для всіх медсестер стали виступи місцевих талантів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».