У Покровську на базі ЗОШ №9 відбулася зустріч керівництва міста з директорами шкіл громади та представниками Міської батьківської ради, на якій було презентовано програми розвитку закладів освіти на поточний рік. Про це повідомляється на сайті Покровської міськради.

У заході взяли участь очільник Покровська Руслан Требушкін, заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, начальниця відділу освіти Любов Воротинцева та депутати. 

«Сьогодні ми поставили собі за мету привести заклади освіти Покровської громади у відповідність до сучасних вимог, – зазначив у своєму виступі Руслан Требушкін. – Для міської влади розвиток навчальних закладів – серед пріоритетних напрямків роботи. Вже на фініші – реконструкція ЗОШ №8, активно ведуться роботи у 33-й, 4-й та 6-й школах. Для реалізації цих масштабних проектів нам вдалося залучити значний фінансовий ресурс із додаткових джерел. З міського бюджету також виділяються мільйони гривень на закупівлю обладнання та благоустрій таких об’єктів. Ухвалено також низку міських програм, спрямованих на створення комфортних умов навчання та перебування наших дітей в усіх школах та дитячих садочках Покровської громади».

Як уточнила заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, програми розроблялись на підставі даних, зібраних під час обстеження освітніх закладів. Отже план заходів сформований у відповідності до потреб кожної окремої школи або дитячого садка. 

«Якщо розглядати програму «Гігієна в закладах освіти», то ми побачимо, що, приміром, у деяких школах вже встановлено сучасну сантехніку, але відсутні перегородки, в інших треба будувати додаткові туалети, адже тих, що є, не вистачає, а десь треба робити капітальний ремонт із повною заміною обладнання. Загалом на реалізацію цієї програми потрібно понад 5 млн грн», – пояснила Маргарита Ідрісова. 

За її словами, серед першочергових завдань також забезпечення харчоблоків витяжними системами, ремонти шкільних їдалень, закупівля нових меблів та м’якого інвентарю для дитсадків, облаштування та встановлення ігрових та спортивних майданчиків на територіях освітніх установ. 

Втім, як підкреслив Руслан Требушкін, і самі батьки можуть ініціювати певні перетворення у тих закладах, де навчаються їхні діти. 

«Хочу звернути вашу увагу на програму «Відповідальне батьківство». Це інструмент, який, по-перше, дозволяє абсолютно прозоро взаємодіяти у плані фінансування проектів розвитку закладів освіти, а, по-друге, стимулювати тих відповідальних батьків, які готові брати участь у розвитку шкіл та дитячих садків. Перший досвід такої співпраці вже маємо. Для класів, де батьки зробили ремонт, місто закупило нові меблі для учнів та вчителів. У свою чергу «Відповідальне батьківство» передбачає, що кошти, зібрані батьками на певну корисну мету, подвоюються за рахунок міського бюджету. Це може бути заміна вікон або придбання мультимедійного обладнання тощо», – зауважив Руслан Требушкін.

Він підкреслив, що всі гроші, які збираються в рамках програми «Відповідальне батьківство», надходять на спеціальний рахунок навчального закладу, а їхнє використання контролюється батьками.