Профілактичні рейди за участю поліції, муніципальної служби правопорядку та держспоживслужби спрямовані на перевірку дотримання суб’єктами господарювання та громадянами карантинних обмежень.

Наразі Донецька область перебуває у «помаранчевій» карантинній зоні. Відучора відповідними службами було прийнято рішення про посилення карантинних норм.

Ці обмеження передбачають:

  • обов’язкове носіння засобів індивідуального захисту у громадських місцях та транспорті;
  • термометрія на входах до ринків, закладів торгівлі та харчування;
  • наявність розмітки для дотримання соціальної дистанції між клієнтами;
  • захисні екрани або екрани на обличчя для продавців;
  • наявність на входах у заклади дезинфікуючих засобів.

Тож співробітники поліції Покровська спільно з представниками влади та муніципальної служби правопорядку проводять превентивні заходи, спрямовані на забезпечення карантинних заходів у місті. Зокрема, здійснюється перевірка суб’єктів господарювання – закладів громадського харчування, торгівлі, розважальних закладів. При цьому проводиться і профілактична робота з суб’єктами господарювання та громадянами, щодо попередження та необхідності дотримання карантинних вимог.

Правоохоронці також проводять перевірку дотримання санітарних норм у міському громадському транспорті, на залізничному та автовокзалах.

Поліцейські закликають громадян із розумінням ставитися до нинішньої складної епідеміологічної ситуації, і не допускати порушень карантинних обмежень. Адже їх порушення тягне за собою не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Пам’ятайте: від поведінки кожного залежить життя та здоров’я особисте, рідних та оточуючих.

Покровське районне управління поліції Донецької області