Під час профілактичного відпрацювання території обслуговування оперативники Покровського відділу поліції виявили у лісосмузі біля селища Перше травня вантажний автомобіль «ГАЗ-66» та шістьох чоловіків, які вирубували дерева. Про це повідомляється на сайті покровських правоохоронців.


Група чоловіків з шести «лісорубів» та одного організатора була затримана на місці злочину. Правопорушниками виявилися мешканці Слов’янська віком від 17 до 39 років. Встановлено, що зловмисники встигли вирубати більше 7 кубів лісу, частину якої завантажили та планували вивезти. В якості речових доказів вилучено бензопили та вантажівку із деревиною.

«Бригадир» групи намагався запевнити, що вони мають дозвіл на порубку дерев та здійснюють «чистку лісу». Однак відповідних документів надати не зміг. Під час перевірки було встановлено, що чоловік вже мав конфлікти із законом та був засуджений за скоєння розбійного нападу.

За даним фактом слідчими відкрите кримінальне провадження за статтею 246 «Незаконна вирубка лісу» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до 3 років позбавлення волі з конфіскацією незаконно добутого. Триває досудове розслідування.