Поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що, попри заборону, в Покровську функціонує гральний заклад.

Як повідомляє сайт Покровського відділу поліції, отримавши ухвалу суду, покровські правоохоронці разом із співробітниками управління стратегічних розслідувань провели обшук за вказаною адресою. В результаті заходів інформація підтвердилася. На момент прибуття поліцейських у закладі перебували відвідувачі та адміністратор.

Під час обшуку було виявлено 16 комп'ютерів, чорнові бухгалтерські записи, флеш носії з програмним забезпеченням та понад 4 тисячі гривень, отриманих від заняття незаконним бізнесом. Все вилучене буде направлено на експертизу, за результатами якої буде прийнято відповідне процесуальне рішення.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України 20 грудня 2019 року прийнято постанову № 1325-р «Про протидію гральному бізнесу». Вона скасовує наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2002 року № 128/1037 в частині діяльності розповсюджувачів лотерей та визначення поняття «електронна система». Таким чином, і лотереї втратили можливість працювати в законному полі.

Правоохоронці звертаються до громадськості з проханням повідомляти про всі місця зайняття ігорним бізнесом до поліції за номером 102. Будь-яку інформацію буде ретельно перевірено.