У Покровську запрацював один з трьох в Донецькій області пунктів реєстрації учасників національного мультипредметного тесту. Сюди можуть звернутися за допомогою внутрішньо переміщені особи та випускники минулих років. Про особливості цьогорічної реєстрації розповіла відповідальна особа Покровського пункту реєстрації на НМТ Євгенія Бакун.

«Реєструватися для проходження процедури НМТ в цьому році випускники можуть як самостійно вдома, так і звернутися до нашого пункту за технічною та консультаційною допомогою. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код і документ про попередню освіту. Тобто, якщо це випускники минулих років, має бути свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти», – розповіла Євгенія Бакун.

Якщо випускник не має змоги самостійно відсканувати свої документи, то йому з цим допоможуть у пункті. Після створення особистого кабінету треба вибрати предмети тесту. З чотирьох необхідних – три обов’язкові: українська мова, математика та історія України. Також обирається місто, де випускник бажає пройти тестування, а пізніше в особистому кабінеті з’явиться адреса пункту.

«Реєстрація триватиме до 11 квітня. До 15 квітня ще можуть вноситися зміни до даних. Зараз здійснюється реєстрація на основну сесію НМТ. Буде ще додаткова – для тих, хто не взяв участі в основній сесії з поважних причин», – розповіла начальниця Покровського міського відділу освіти Любов Воротинцева.

Щодо цьогорічних випускників шкіл Покровської громади, вони при реєстрації на НМТ можуть розраховувати на допомогу своїх класних керівників та адміністрації навчальних закладів.

Цього року з’явились і певні нововведення щодо реєстрації на національний мультипредметний тест.

«Випускники мають змогу не завантажувати особисті документи, а пройти реєстрацію, створення особистого кабінету за допомогою застосунку Дія», – розповіла Євгенія Бакун.

Покровський пункт реєстрації на НМТ працює по середам і четвергам. Отримати консультацію також можна за телефоном: 095-829-66-45.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що з 14 квітня стартувала реєстрація для участі в НМТ.