Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Покровський Літfest» вже всьоме зібрав літераторів з усієї країни. Через війну, як і минулого року, він пройшов у онлайн-форматі. Про це повідомила директорка централізованої бібліотечної системи Покровської ОТГ Кристина Тумасова. 

«У цьому році в нас 72 учасники. Географія учасників дуже різноманітна – вся наша Україна, зі всіх областей. Навіть з Германії наші переселенці», – каже Кристина Тумасова. 

Учасники «Літfestу» мали змогу випробувати свої сили в прозі, поезії та пісенній ліриці. Жанри також були різноманітними: гумор, сатира, дитяча та патріотична література. Новинка останніх двох років – номінація «Другий вимір», що об'єднала твори в жанрі фантастики.

Як і минулого року, пронумеровані твори без імен та прізвищ надсилали на електронну пошту журі. Твори оцінювали близько двадцяти професіоналів у різних творчих сферах з Києва, Львова, Дніпра та Донеччини.

Перше місце в одній із номінацій виборола журналістка телекомпанії «Орбіта» Ірина Секіріна. 

«У «Літfestі»  я беру участь вперше. Для мене це новий цікавий досвід, за який я дуже вдячна організаторам. Я надсилала чотири тексти за різними номінаціями. Виграла в номінації «Духовна поезія і проза», – зазначає Ірина Секіріна.

Твори учасників за традицією публікують у спільній підсумковій збірці «Покровський Літfest». У попередні роки видання було друкованим, а з початком повномасштабного вторгнення воно виходить в електронному вигляді. Цьогорічна книга, а також повний список переможців найближчим часом будуть опубліковані в соціальних мережах. 

Детальніше про фестиваль – у сюжеті ТК «Орбіта».