Начальник Управління сім’ї, молоді та спорту Віталій Щербінка під час проведення засідання виконкому Покровської міської ради відзвітував про підсумки проведення та організації громадських оплачуваних робіт для учнівської та студентської молоді Покровської громади під час літніх канікул. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

Керівник зазначив, що ці роботи були організовані та проведені виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях на базі комунальних закладів Управління сім’ї, молоді та спорту.

Для цього спеціалістами Управління було сформовано банк даних дітей та молоді, що бажали взяти участь в роботах на підставі пакету документів, що підтверджували особистість, письмовій згоді батьків, або осіб, хто їх замінювали, та певних документів, які підтверджували пільгову категорію дитини. У цьому році кількість залучених до робіт було 30 осіб. Тривалість робочого процесу для дітей від 14 до 16 років складала не більше 24 годин на тиждень, для молоді 16-18 років – не більше 36.

Всі учасники робіт отримали трудові книжки із записом щодо трудової діяльності. До того ж всі вони отримували заробітну плату за виконані роботи.

«У Покровській громаді процес проведення громадських оплачуваних робіт для підлітків – організований добре. Провели його також достойно. Все чітко, зрозуміло, відпрацьовано. Діти та підлітки мали можливість попрацювати, заробити гроші. Це дуже добра ініціатива. Щоправда, організацією такого виду робіт займалося й КП «Багатогалузеве комунальне підприємство». Однак, це підприємство впоралось не так добре, як хотілося б. Тому, вважаю, що цю роботу треба продовжувати й надалі. І найкраще, якщо займатися цим буде Управління сім’ї, молоді та спорту, оскільки у них є вже певний позитивний досвід», - зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.