У Покровському історичному музеї спільно із львівським Центром міської історії оцифровують світлини відомого в Покровську фотокореспондента Миколи Білоконя, який помер кілька років тому. Про це розповіла директорка музею Ангеліна Рожкова.

«Наш музей розуміє важливість діджиталізації, особливо в контексті збереження фондів. Тому дуже важлива підтримка, яку нам надав Центр міської історії з оцифрування близько 50 тисяч негативів», – розповіла Ангеліна Рожкова.

Микола Білоконь протягом багатьох десятиліть фотографував усе, що відбувається в нашому регіоні, ілюструючи своїми роботами сторінки місцевої газети «Маяк». Умовно його світлини можна поділити на три групи. Перша – це робота колгоспів та підприємств, друга – визначні та святкові події, третя – портрети особистостей: ветеранів війни та праці, людей, удостоєних нагород та відзнак. Частина архіву – особисті фото Миколи Білоконя, на яких зображені його рідні, друзі, колеги.


На теперішній час співробітники Покровського історичного музею описали близько 50 тисяч світлин Миколи Білоконя, частина з яких уже розміщена на сайті Центру міської історії. Усі бажаючі можуть з ними ознайомитися та дізнатися більше про історію рідного краю.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».