Правоохоронці Покровська перевіряють інформацію щодо наміру пошкодити майно одного з представників політичних партій. Ситуація контрольована. Поліцейські готові забезпечити правопорядок на проміжних виборах народного депутата України.

З початку виборчого процесу до Єдиного обліку зареєстровано 15 подій, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства у проміжних виборах народного депутата України, що відбудуться 28 березня у Покровську.

А саме:

  • порушення передвиборчої агітації (установка білбордів, палаток, відсутність установчих даних типографії, замовника та інше) – 10,
  • втручання в роботу ДВК – 1,
  • підкуп виборців – 1,
  • пошкодження агітаційних матеріалів – 2.
  • відкрито одне кримінальне за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права.

До поліції надійшло повідомлення про групу чоловіків, які знаходяться у місті з метою перешкоджання вільному здійсненню виборчого права громадянами та мають намір знищити чи пошкодити майно одного з представників політичних партій.

Наразі поліцейські ретельно перевіряють вказану інформацію.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).