Учора відбулось засідання виконкому Покровської міської ради. Видалося воно досить насиченим.

У першу чергу підтримали пропозицію директорки Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами Юлії Порецької щодо змін та доповнень до бюджету громади та Програми економічно-соціального розвитку.

Членам виконкому представили презентацію розподілу бюджетних коштів по комунальних підприємствах міста.

З видатками членів виконкому ознайомив заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський.

Серед іншого, внесли зміни до міської програми «Доброзичлива медицина», зміни у склад комісії з питань ТЕБ та до Порядку проведення безоплатного поховання мешканців Покровської ТГ, які загинули внаслідок збройного конфлікту.

Отримати дрова та вугілля з можуть ще три категорії громадян. Відповідні зміни внесли до Положення щодо забезпечення мешканців громади твердим паливом.

Відтепер подати заявку можуть також внутрішньо переміщені особи, багатодітні родини та сім’ї, чиє житло було пошкоджено внаслідок бойових дій. Додали до оновленого списку й учасників АТО/ООС. Для цієї категорії заявників буде враховуватись рівень доходу.

Члени виконкому одностайно ухвалили проєкти рішень про видалення дерев за майже 800 заявками мешканців. Також підтримали Положення про порядок видалення зелених насаджень у полезахисних лісосмугах, вздовж доріг та біля об’єктів інфраструктури комунальних підприємств міста.

Як зазначив начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков, це перелік аварійних дерев, які знаходяться біля шкільних та дошкільних закладів освіти.

На 541,7 тис. грн збільшено бюджет Покровської громади.

Це сталося за рахунок компенсації на оплату комунальних послуг, що надавались під час розміщення тимчасово переміщених осіб в будівлях закладів освіти Покровської ТГ.

Кошти, що були у бюджеті на початок року, та отримані у результаті перерозподілу, було вирішено направити на реалізацію заходів національного спротиву на території громади.

Так, 1 млн 750 тис. грн отримає ЖКВ на придбання будівельних матеріалів, оренду спеціалізованої техніки та витратні матеріали, з яких буде створений матеріальний резерв для ліквідації наслідків обстрілів.

Ще 600 тис. грн направили трьом медичним закладам громади на оренду приміщень та відшкодування енергоносіїв в рамках реалізації заходів з релокації (евакуації цінного обладнання, придбаного за гроші НСЗУ, на період воєнних дій).

Було виділено 4,6 млн грн КП «Покровськводоканал» на компенсацію втрат, які підприємство зазнає у зв’язку зі звільненням мешканців громади від сплати послуг за водопостачання та водовідведення.

Ці кошти розподілили на виплату заробітної плати та нарахувань (1 480 тис. грн), оплату послуг за водопостачання та водовідведення (2 800 тис. грн), оплату за спожиту електроенергію (150 тис. грн), придбання ПММ (100 тис. грн) та технічне обслуговування транспорту (70 тис. грн).

На виконання доручення голови обласної ВЦА передбачили 71 млн грн на здійснення централізованої закупівлі вугілля комунальним підприємством «Покровськтепломережа».

Так, 15 млн грн направлять на придбання твердого палива для об’єктів критичної інфраструктури та 56 млн грн – для окремих категорій населення.

Закупівля відбуватиметься через систему Prozorro. Міська влада має на меті купити паливо найвищої якості за найнижчу ціну, тому запрошує постачальників взяти участь у торгах.

На наступний рік запланували виділення 50 млн грн із коштів міського бюджету на будівництво газогону в громаду з Дніпропетровської області.

Взагалі ж, за підрахунками фахівців, держава має направити на будівництво газопроводу 300-500 млн грн.

Джерело Руслан Требушкін