У Покровську колишня директорка харчосмакової фабрики Валентина Бистріка відзначила 90-річний ювілей. У свій день народження вона розповіла про підприємство, якому віддала більшу частину життя, і про секрет найсмачнішої халви в Україні.

25 років Валентина Василівна працювала директоркою фабрики, потім до 2017 року – майстринею халвинного цеху. Фабрика мала виробництво не тільки в Покровську, але й в Гродівці та Мирнограді.

«Виробляли халву, пряники, карамель, олію, борошно, зокрема для млинців. Вино, безалкогольні напої розливали, мінеральну воду «Золотий колодязь», – згадує Валентина Бистріка.

За її словами, рецепт приготування халви був для всіх фабрик однаковий. От тільки місцева виходила найсмачнішою, тому що всі інгредієнти готували не заздалегідь, а в день виробництва халви.

«Хороші фахівці закохали мене у виробництво. Ми знали смаки людей, і наша халва всюди користувалася популярністю. У нас був ручний спосіб виробництва. Бо як халва готується? Окремо вариться сироп і смажаться соняшникові зерна. Потім їх розтирають, виходить така маса, яку змішують з карамельним сиропом і все разом вручну витягують», – розповіла Валентина Бистріка.

У свій ювілей Валентина Василівна приймала привітання від усього Покровська. Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».