У центральній частині Покровська триває відновлення: масштабні роботи з усунення наслідків обстрілу, що стався 7 серпня, планують завершити за тиждень. Про це повідомили у міській адміністрації.

«Ми залучили величезну кількість наших співробітників з інших підприємств. Тільки на вікнах і на дахах працюють 10 бригад», – повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Людям видають будматеріали, допомагають їх донести та використати. На ранок четверга вже вивезли 10 вантажівок сміття ємністю по 22 кубометри, комунальники закривають віконні та двірні отвори. Обстежується кожна квартира та кожна будівля.

Відновлюють також постраждалі дахи. Спочатку було демонтовано побитий шифер, обстежені дерев’яні крокви. Там, де вони не пошкоджені, дах накривають.

«Є проблема – перебиті основні дерев’яні конструкції. І наразі, щоб не було затікань, розкрили шиферну  покрівлю, покрили тарпауліном, очікуємо нормальних погодних умов – і розпочнемо ремонт дерев’яних конструкцій і укладання шиферної покрівлі», – розповів начальник житлово-комунального відділу Покровської міськради Дмитро Візенков.

Тільки на крокви заплановано витратити близько п’ятдесяти кубічних метрів лісоматеріалу. Замінять також понад три тисячі листів шиферу та заб’ють більше 2000 віконних отворів.

«На сьогоднішній день вже видано чи встановлено більш ніж 1200 листів ОСБ. Нам дуже допомагають гуманітарні організації, за що ми дуже вдячні», зазначає Дмитро Візенков.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».