З травня 2021 року у Покровському районному управлінні поліції працює група з реагування на домашнє насильство. Про це повідомляє Покровське РУП.

Основними завданнями цих мобільних груп є прийом заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі, своєчасне реагування на такі факти, складання в межах компетенції протоколів про адміністративні правопорушення та термінових заборонних приписів стосовно кривдників, взаємодія з іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Наразі мобільна група опрацювала 75 звернень покровчан. Отримавши виклик про вчинення домашнього насильства, правоохоронці відразу виїжджають на виклик. На місці події поліцейські оцінюють ситуацію, опитують свідків, очевидців та з урахуванням результатів оцінки ризиків приймають рішення щодо притягнення до адміністративної відповідальності та винесення термінового заборонного припису кривднику.

На теперішній час поліцейські мобільної групи Покровського РУП винесли 12 термінових заборонних приписів стосовно кривдників та склали 27 адміністративних протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Слід відзначити, що більшість сімейних конфліктів вирішуються одразу після приїзду правоохоронців.

Поліція Покровська закликає громадян до активної співпраці щодо протидії насильству.

«Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102, або на безкоштовну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству за номерами: 0 800 500 335 чи на номер – 116-123», - йдеться у повідомленні