Евакуація маломобільних груп населення та одиноких людей – в переліку пріоритетних завдань Покровського управління соціального захисту населення. Про це розповіла заступниця начальника УСЗН Тетяна Бєлкіна.

За її словами, з 27 серпня за підтримки Міжнародного медичного корпусу та американських донорів USAID в громаді працює послуга «Соціальне таксі». Є кілька автомобілів, обладнаних усім необхідним для перевезення осіб з інвалідністю та маломобільних людей.

Автівку, розраховану на 5 пасажирів, з викидним мостиком та простором для багажу, надає приватний підприємець. За допомогою такого транспорту вже вдалося вивезти з Покровська близько 20 маломобільних осіб.

«Люди, які бажають виїхати, повинні звернутися до Контактного центру (тел. 0-800-300-101 – ред.), зробити заявку. Також обов’язково треба вказати, що людина маломобільна. Потім підключається до роботи Управління соціального захисту населення. Складаються графіки, і людина перевозиться до того міста, куди бажає виїхати. Ми дуже вдячні волонтерам, які допомагають в евакуації маломобільних груп населення», – зазначила Тетяна Бєлкіна.

Покровське УСЗН співпрацює зі «Схід SOS», «Проліскою», «Янголами Спасіння», евакуаційними групами поліції «Білий Янгол» та багатьма іншими волонтерськими організаціями і фондами, завдяки чому надається медична допомога і соціальний супровід тим, хто евакуюється. Фахівці установи регулярно  проводять роботу з місцевим населенням щодо необхідності евакуації до більш безпечних регіонів України.

В УСЗН повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення з Покровської громади виїхало понад 50 тисяч мешканців. Залізничним транспортом у 2023 році були евакуйовані 19157 осіб, з початку 2024-го – 6223, серед них близько 850 – маломобільні.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що фахівці Покровського УСЗН розпочали прийом у Дніпрі.