Останнім часом розповсюджується інформація про нібито припинення роботи Покровського ЦНАПу з 1 травня. Коментар з цього приводу дала керівниця установи Алевтина Жук.

«Хочу заспокоїти наших мешканців: Центр надання адміністративних послуг працює в штатному режимі. Ми надаємо весь перелік послуг, затверджених розпорядженням очільника військової адміністрації. Наразі це 339 послуг, з якими можна ознайомитись на нашому веб-сайті», – розповіла Алевтина Жук.

Зокрема в Покровському ЦНАПі продовжують надавати паспортні послуги, які користуються великим попитом.

«Кожен понеділок відкривається електронна черга на поточний тиждень. Наразі вже немає таких великих черг. Протягом тижня можна спокійно прийти, отримати талончик і подати заявку на закордонний або ID-паспорт», – каже Алевтина Жук.

Як вже повідомлялося, в Покровську тимчасово припинено роботу підрозділу Державної міграційної служби, будівля якої зазнала пошкоджень внаслідок ворожого обстрілу.

«Тому нас обслуговує територіальний підрозділ Міграційної служби, який знаходиться в Олександрівці. Якщо потрібно вклеїти в паспорт фото в 25, 45 років, необхідно звертатися або в Олександрівку, або наразі ми чекаємо, що будуть відкрити ще деякі територіальні підрозділи Державної міграційної служби», – каже Алевтина Жук.

Покровський ЦНАП продовжує надавати послуги з реєстрації зруйнованого і пошкодженого майна. Є проблема з внесенням майна в реєстр речових прав, але над її вирішенням працюють.

«У нас наразі працює лише один державний реєстратор, тому черги, на жаль, дуже великі. Але з сьогоднішнього дня в нас в штаті є ще один державний реєстратор, яка вже пройшла спецперевірку. Зараз вона пройде навчання, отримає логін і пароль. І я сподіваюся, що протягом двох тижнів – не більше – вона також повноцінно буде надавати послуги з державної реєстрації майнових прав», – зазначила Алевтина Жук.

У ЦНАП також можна звернутися за допомогою в користуванні порталом «Дія». Крім того, в установі можна скористатися місцями для самообслуговування – в кожному територіальному підрозділі та в центральному офісі є ноутбуки для самостійної роботи у «Дії». У ЦНАПі також продовжує працювати сектор реєстрації актів цивільного стану, доступна послуга єМалятко. Установа відкрита для відвідувачів з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00, у суботу – до 12:00.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».