Ще восени у будівлі Управління соцзахисту населення за фінансової підтримки німецької організації GIZ розпочався капітальний ремонт Територіального центру соціального обслуговування.

За словами начальниці УСЗН Ірини Бонзюх, вже незабаром в оновленому терцентрі з’являться сучасні тренажерна та танцювальна зали, комп’ютерний клас, кабінет для занять декоративно-прикладним мистецтвом та сольова кімната.

Оснащення останньої тривало два тижні і вже майже закінчено.

«Ця соляна кімната побудована на найвищому технологічному рівні з аудио- та світлотерапією, - розповів дизайнер кімнати Сергій Бамболюк. - Крім того, вона оснащена галогенератором, який діє, як сольовий аерозоль. Це дуже гарне середовище для організму в цілому, особливо для нервової та дихальної системи людини».

Одночасно перебувати у кімнаті зможуть до 6 осіб. Тривалість сеансу складатиме 45 хвилин. І послуга доступна буде не лише для відвідувачів терцентру.

«Сьогодні у нас на обліку знаходиться 350 осіб. Переважно це люди пенсійного віку, які потребують оздоровчих послуг. Відвідати сольову кімнату зможуть й інші місцеві мешканці, які матимуть відповідне направлення та рекомендації від лікарів», - розповіла завідувачка відділенням денного перебування Світлана Зубенко.

Відкрити оновлений терцентр спеціалісти Управління соціального захисту населення планують вже наприкінці березня. Тоді ж запрацює і сольова кімната.

pokrovsk-rada.gov.ua