1 жовтня в Україні стартував призов на строкову військову службу - цієї осені планується призвати близько 13 тисяч юнаків. 

Понад 100 мужніх, цілеспрямованих та патріотично налаштованих юнаків з Покровського району також поповнять лави призовників. І сьогодні на плацу Покровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у дві шеренги вишикувалися майбутні військовослужбовці, які із хвилюванням та надією постали на порозі нового етапу у своєму житті. Для них підготували урочистий захід, присвячений відправці молодого поповнення до лав Збройних Сил України.

Звертаючись до майбутніх військовослужбовців-строковиків, начальник Покровського РТЦК та СП підполковник Ігор Валяєв зазначив: почесний обов’язок служити Батьківщині – справа кращих.

«Відповідно до планових показників, від громад Покровського району було визначено відправку понад 100 призовників до лав Збройних Сил України, - доповів Ігор Валяєв. – Придатні до несення військової служби юнаки будуть спрямовані до лав Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту. Зауважу, що традиційно жоден солдат-строковик не буде направлятися до району бойових дій на сході України».

Привітати юнаків, які вже 4 жовтня відправляться за розподілом до своїх частин, прийшли не тільки батьки.

З приємними подарунками та теплими словами завітали на урочистий захід представники восьми громад Покровського району, мешканці яких вже цієї осені поповнять ряди військовослужбовців.

Із музичними привітаннями перед схвильованими юнаками вступила керівниця народного ансамблю «Дивограй» Ірина Свистун.

На завершення заходу Благочинний Покровського деканату ПЦУ протоієрей Павло Стеценко благословив майбутніх військовослужбовців-строковиків на гідне несення військового обов’язку, провів молебень та окропив усіх присутніх святою водою.

Вже завтра рано вранці хлопці вирушать до збірного пункту Донецького обласного ТЦК та СП, і на найближчі рік-півтора змінять звичний цивільний одяг на військовий однострій та почнуть вивчати всі тонкощі складної, але почесної служби українському народові.