Тендітні жінки в сучасному світі – не тільки берегині родинного добробуту, матері та дружини. Це керівниці великих підприємств, працівниці важкої промисловості, військовослужбовиці. Тож, питання гендерної рівності в історично «чоловічих» царинах виходить на перший план. Зокрема, і в Збройних Силах України. Саме тому представниці ГО «Жіночий рух Донецької області» завітали до Покровського РТЦК та СП із лекцією про гендерну рівність.

«Ми хочемо наголосити на тому, що права жінки мають бути захищені, – відзначила координаторка ГО «Жіночий рух Донецької області» Вікторія Черногор. – І розповісти про те, що кожна жінка має право бути щасливою».

Капітан Максим Магдюк, у підпорядкуванні якого також є представниці чарівної статі, наголошує – дотримання гендерної рівності набуває все більшої актуальності, адже у Покровському РТЦК та СП кожен третій співробітник – жінка.

«Я вважаю, що питання рівних прав – дуже важливе, тому що наразі у Збройних Силах України несуть службу понад 30 тисяч жінок, – доповів старший офіцер відділення призову Покровського РТЦК та СП Максим Магдюк. – І зараз вони представлені не тільки у рядовому складі, а й на офіцерських посадах».

Представниці чарівної статі, які змінили сукні та черевички на берці та однострій, стверджують – почуваються у чоловічому колективі рівноправними та захищеними.

«У Збройних Силах України я вже п’ятий рік, – розповіла старший солдат, позаштатний радник з гендерних питань начальника Покровського РТЦК та СП Ірина Щербініна. – Працювати в чоловічому колективі мені подобається, тому що я завжди знаю, що в мене є надійна підтримка. Вони завжди мені допомагають, можуть підказати».

«Зараз урівнюють права жінок і чоловіків в армії, – наголосила старший солдат Покровського РТЦК та СП Карина Касьян-Вихристюк. – Коли жінки займають бойові посади – я вважаю, що це можливо, адже дівчата у нас на багато здатні. Жінки дуже добре себе почувають у Збройних силах України».

І представниці чарівної статі в однострої, і цивільні працівниці Покровського РТЦК та СП із задоволенням дізналися про гендерні ініціативи, які вже успішно реалізовані у Донецькій області та Україні. А наприкінці заходу взяли участь у цікавому майстер-класі, на якому будували карту свого щасливого майбутнього.