Мешканці с. Святогорівка та с. Первомайське пропонували правоохоронцям гроші за непритягнення до відповідальності за керування транспортом у стані сп’яніння. Подробиці повідомляє Покровське районне управління поліції Донецької області.

Минулої суботи поліцейські Добропілля зупинили для перевірки автомобіль. Під час спілкування з 58-річним водієм з’ясувалося, що чоловік має ознаки алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності, водій став пропонувати поліцейським «вирішити питання» на місці. На попередження про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі зловмисник не відреагував, тому на місце події була викликана слідчо-оперативна група для документування злочину.

Того ж дня поліцейські Авдіївки задокументували спробу надання неправомірної вигоди. У цьому випадку поліцейські за порушення ПДР зупинили автомобіль під керуванням 46-річного мешканця с. Первомайське. З’ясувалося, що чоловік знаходиться у стані алкогольного сп’яніння, тому за нескладання адміністративного протоколу його пасажирка намагалася підкупити поліцейських.

В результаті відносно обох порушників правоохоронці склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (керування у стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також відносно правопорушників відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.