Селидівська громада стала першою на території Донецької області, де з’явилися мультифункціональні спортивні майданчики, збудовані в рамках програми Президента «Здорова Україна». Про це повідомляє пресслужба Донецької облдержадміністрації.

29 жовтня на урочисте відкриття нових локацій для проведення оздоровчої рухової активності завітали заступник голови ДонОДА Вадим Філашкін, керівництво Селидівської міської ради та Покровської райдержадміністрації, начальник Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

«Програма «Здорова Україна» є потужною ініціативою Президента, спрямованою на те, щоб зробити здоровий та активний спосіб життя трендом у нашій країні, - зазначив Вадим Філашкін. - Донецька область до кінця 2021 року має отримати 150 нових мультифункціональних майданчиків, які облаштують завдяки комплексному фінансуванню: 80% коштів виділяє держава, по 10% – область та громади. Як результат – регулярні фізичні заняття будуть доступні мешканцям різних громад, усім категоріям населення без виключення».

Для організації регулярних тренувань селидівців Вадим Філашкін вручив координатору «Активних парків» брендовану сумку зі спортивним обладнанням.

Відтепер всі охочі можуть зміцнювати здоров’я на сучасних майданчиках, розташованих у місті Селидове по вулиці Карла Маркса, 8, у смт Цукурине - по вулиці Центральній, 10а та в місті Українськ - по вулиці Богдана Хмельницького, 10б.

Кожен мультифункціональний спортивний майданчик у рамках програми «Здорова Україна» зроблено за єдиною моделлю – з гумовим покриттям розміром 140 кв. м і такими елементами: спортивний комплекс з підвісною системою рукоятей, лавка з упором для пресу, упор для віджимання, бруси для віджимання подвійні, турнік потрійний, тумба для стрибків, рукохід-драбина, інформаційний стенд з QR-кодами.

Планується, що цьогоріч з’являться 150 таких майданчиків у 32 громадах Донеччини. Наразі в роботі є 96 локацій: основи для встановлення обладнання готуються в Краматорській, Маріупольській, Дружківській, Бахмутській, Слов’янській, Костянтинівській, Авдіївській, Мирноградській, Лиманській, Соледарській, Нікольській, Курахівській, Сіверській, Часовоярській та Черкаській громадах. Тренажери наразі встановлюються на двох майданчиках у Авдіївці та одному майданчику в Краматорську.