До Покровського районного управління поліції надійшло повідомлення про пропозицію неправомірної вигоди співробітникам відділу реагування патрульної поліції під час виконання ними службових обов’язків. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Встановлено, що поліцейські зупинили для перевірки автомобіль. Під час огляду особистих речей 47-річного пасажира автівки з’ясувалося, що чоловік має при собі речовину, схожу на наркотичну. Аби уникнути кримінальної відповідальності, порушник став пропонувати поліцейським «вирішити питання» на місці. На попередження про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі зловмисник не відреагував, тому на місце події була викликана слідчо-оперативна група для документування злочину. 

Відносно правопорушника відкрито кримінальні провадження за ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ст.369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України.

Поліцейські Селидового задокументували дві спроби надання неправомірної вигоди. В обох випадках водії керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання відносно порушників адмінматеріалів за ч.1 ст.130 (Керування у стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, чоловіки почали пропонувати поліцейським неправомірну вигоду.

Для документування злочину на місце правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу поліції Селидового. Відносно правопорушників відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.