До Селидівського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки міста Гірник, яка ошукала громадян на понад 950 тис. грн. Як повідомили в Донецькій обласній прокуратурі, жінці інкримінують шахрайство (ч. ч. 2, 3 ст. 190 КК України).

«У листопаді 2019 року провідна інженерка однієї з шахт міста Гірник вигадала шахрайську схему заробітку. Не маючи жодного стосунку до Пенсійного фонду чи Територіального центру комплектування, вона обіцяла громадянам «вирішити питання» через ці установи», – повідомляють у прокуратурі.

Першого «клієнта» жінка запевнила, що «докупить» йому стаж для пільгової пенсії, затребувавши для цього документи та гроші. Потерпілий виклав понад 98 тисяч гривень, але нічого так і не отримав.

За тією ж схемою в серпні-вересні 2020 року обвинувачена надурила ще двох чоловіків. В одного вона попросила 150 тисяч гривень, а з другого взяла вже 340 тисяч.

«Проблеми жінка не усувала, а коли у «клієнтів» виникали питання, вона брехала, що «працює», – зазначають в прокуратурі.

Через два роки жінка розширила перелік «послуг». Вона пообіцяла новій знайомій за 3-4 тисячі доларів США зняти її зятя з військового обліку. Номери карток та суми платежів вона надсилала «клієнтці» у Viber. Загалом «відкуп від армії» виявився значно дорожчим обумовленої суми – понад 361 тисячу в гривневому еквіваленті.

«Як виявилося, банківські карти належали не авторці «схеми», а стороннім громадянам, зокрема раніше потерпілим. Таким чином за рахунок інших людей обвинувачена повертала кошти попереднім «партнерам», коли ті запідозрювали неладне», – повідомляє прокуратура.

Протиправну діяльність жінки припинено, на її будинок накладено арешт. Їй загрожує покарання до 5 років ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що покровчанина, який незаконно пиляв дерева та крав майно в орендарів, засуджено до 5 років за гратами.