У Покровському районі реконструюють дві школи – у селі Петрівка та селищі Новоекономічне. 90% вартості робіт оплачує Державний фонд регіонального розвитку, решту – районний бюджет. Як повідомив в.о. начальника відділу ЖКГ, архітектури та будівництва Покровської РДА Валерій Аржавітін, реконструкція об’єктів здійснюється за сприяння голови Донецької облдержадміністрації, керівництва районної адміністрації та районної ради.

Загальноосвітня школа 1-3 ступенів у Новоекономічному була збудована в 1974 році. Відтоді тут проводилися лише косметичні ремонти силами вчителів та батьків. Капітального ремонту потребує крівля, а також підлога – кахель повідставав, дошки просіли. Окрім того, багато нарікань у адміністрації закладу виникало стосовно комунікацій, стану шкільного двору та просідання фундаменту.





Початок першого етапу реконструкції школи заплановано на поточний тиждень, а закінчитися роботи повинні, згідно з проектом, до кінця 2021 року. Протягом цього періоду учні будуть відвідувати сусідні навчальні заклади, до яких буде здійснюватися підвезення шкільними автобусами.

У Петрівському навчально-виховному комплексі будівельники працюють вже близько місяця. За цей час демонтовано комунікації, виконано підготовчі роботи для укладання нових мереж. Підрядник – Маріупольське виробничо-промислове приватне підприємство «Колоксай». Бригадир Анатолій Піддубний каже, що від будівлі залишиться лише коробка – усе інше буде виконано з нуля.

«У першу чергу ми зробили всі проходи під каналізаційну систему, також за нами вентиляційна система і новий водопровід. Отримали кільця для колодязів, триває робота з монтажу труб каналізаційної системи. Паралельно виконуємо утеплення стін. Далі – завершення фасадів», – розповів бригадир.





В обох навчальних закладах також приведуть до ладу прилеглу територію – вимостять шкільні подвір’я, виконають озеленення, встановлять спортивні та дитячі майданчики, огорожі, лавки. Коштуватиме масштабна реконструкція двох шкіл близько ста мільйонів гривень.