Підпільний склад тютюнової продукції виявлено в селі Ганнівка Покровського району. Детективи слідчого управління поліції Донецької області спільно з Державною прикордонною службою та під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури вилучили майже 27 000 пачок цигарок з підробленими марками акцизного збору. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області.

Протиправний бізнес налагодили двоє мешканців Добропілля. Досудовим розслідуванням встановлено, що тютюнові вироби сумнівної якості фігуранти закупали через одного з поштових перевізників у продавців з різних областей України.

Упродовж 2021 року оптові партії підроблених цигарок збувалися місцевим жителям під виглядом продукції відомих іноземних брендів  за цінами нижче ринкових.

Поліцейські ліквідували підпільний склад контрафактної продукції, який розташовувався у гаражі на території приватного домоволодіння. Вилучено 26 915 пачок сигарет з підробленими акцизними марками та 62 електронні сигарети без марок акцизного податку, комп’ютерну техніку, бухгалтерський облік та іншу документацію.

Загальна вартість вилученого товару складає  понад  1,3  млн гривень. Речові докази спрямовано на експертизу.

Детективи встановлюють усі обставини злочинної діяльності й коло осіб, причетних до реалізації контрафакту.

Досудове розслідування триває за ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.