Вибухонебезпечну речовину було виявлено та вилучено правоохоронцями у с. Первомайське Покровського району. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2015 року під час активних бойових дій в районі Міжнародного аеропорту «Донецьк» ім. С. Прокоф’єва, невстановленими особами організовано незаконну схованку вибухової речовини – пластиду, загальною масою близько 20 кг.

Вказану вибухівку, замасковану під будівельне сміття, виявили на території одного з приватних домоволодінь у с.Первомайське Донецької області.

Наразі небезпечну вибухову речовину вилучено. Встановлюються обставини та особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

За процесуального керівництва Костянтинівської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного поводження звибуховими речовинами за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).