Розшуківці поліції Авдіївки та обласного управління карного розшуку отримали інформацію про те, що місцевий мешканець міста зберігає у своїй оселі боєприпаси та має намір їх продати. Про це повідомляє пресслужба поліції Донеччини.

Поліцейські встановили особу фігуранта - ним виявився 27-річний чоловік, раніше судимий за скоєння крадіжки, вбивства та збуту зброї.

З метою документування незаконної діяльності ділка поліцейські провели два етапи оперативних закупок боєприпасів, у результаті яких було придбано дві гранати Ф-1 і три гранати РГД-5 із запалами до них за ціною 500 гривень за одиницю.

Одразу після проведення другого етапу за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД зловмисника було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вилучений «товар» направлено на експертне дослідження.

Фігуранту інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Ділку загрожує до семи років позбавлення волі.

Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури тривають слідчі дії, поліцейські встановлюють походження вилучених боєприпасів.