У Покровському районі тривають навчальні збори бійців 109 окремого батальйону територіальної оборони. 25 вересня відбулося штабне тренування під головуванням очільника Покровського району Андрія Бондаренка, голів та представників територіальних громад, представників силових структур та посадових осіб Покровського районногоТЦК та СП. Для учасників заходу була проведена лекція, присвячена питанням суті, змісту, структури та завдань територіальної оборони, окреслені перспективи її розвитку.

Андрій Бондаренко зазначив – такі заходи є важливим елементом підтримання боєздатності держави.

«З 22 вересня ми розгорнули штаб територіальної оборони та залучили до участі всі 14 територіальних громад Покровського району і два батальйони резервістів, - розповів голова Покровського району. – Ці навчання вкрай важливі для того, щоб ми могли ефективно реагувати на всі виклики. Я сподіваюся, що ці навчання так і залишаться навчаннями. Але щоб був мир, ми маємо бути готові до війни».

«Такі масштабні навчання відбуваються у Покровському районі вперше, - зазначив заступник очільника Покровського району Володимир Колосов. – Всі голови та представники територіальних громад відповідально поставилися до виконання поставлених завдань. Як на мене, це вкрай необхідно – відпрацьовувати практичні навички ведення бою та захисту кордонів нашої землі».

Чоловіки та жінки, які своїм покликанням обрали захист кордонів Батьківщини, після отримання теоретичних знань та загальновійськової підготовки приступили до бойового злагодження підрозділів.

Були відпрацьовані дії на випадок прориву блок-посту та захвату адмінбудівель, при пошуку та знешкодженні диверсійно-розвідувальних груп, а також при нападі на важливі об’єкти: газорозподільну станцію, дамбу тощо.

У бойовому злагодженні було задіяно 350 резервістів, які на чотирьох наявних локаціях тренувалися під наглядом досвідчених інструкторів.

«Наразі ми відпрацьовуємо питання розгортання блок-посту, його тактико-технічні характеристики, обладнання та несення служби – огляд людей та транспортних засобів, а також особливості роботи груп прикриття та оточення, - повідомив один з інструкторів, майор Євген Самко. - Впродовж заняття бійці тероборони набудуть практичних навичок при несенні служби на блок-посту».

«Ми проходили первинне навчання бійців територіальної оборони з питань оборони об’єктів державного значення, - розповів інструктор одного з силових відомств. - Були відпрацьовані базові дії при захопленні райадміністрації незаконними військовими формуваннями. Наразі я бачу дуже високу ступінь мотивації тих осіб, які беруть участь в навчаннях. На мій погляд, це є запорукою успіху».