Головним пріоритетом служби зайнятості є працевлаштування безробітних. З початку року за допомогою Покровського міського центру зайнятості знайшли роботу 799 осіб, з яких 88 працевлаштовано за квотою.

Станом на 1 жовтня на обліку перебувало 640 осіб. За освітньо-кваліфікаційним рівнем 32% осіб мають вищу освіту, 121 особа - неповну вищу, 42,3% - професійно-технічну та близько 40 осіб не мають освіти.

За рахунок служби зайнятості здійснюється підготовка та перепідготовка зареєстрованих безробітних за професіями: «манікюрник», «кухар», «швачка», «озеленювач», «овочівник», «касир торгівельного залу», «токар», «слюсар» та інші професії, які користуються попитом серед роботодавців. За звітний період послугою з профнавчання скористались 208 осіб, з яких 2 особи є учасниками АТО та 14 – внутрішньо переміщені особи.

Безробітні особи залучаються до оплачуваних громадських робіт та робіт тимчасового характеру. За звітний період до громадських робіт було залучено 280 осіб.

За направленням Покровського центру зайнятості в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості з початку року навчалося 208 безробітних, в тому числі особи, які проходили стажування на підприємствах. Усі вони були працевлаштовані.

Треба зауважити, що двічі на тиждень організовуються ZOOM-конференції за участі представників Донецького центру професійно-технічної освіти ДСЗ, під час яких учасників ознайомлюють з умовами та строками навчання. До заходів залучаються як зареєстровані безробітні, так і зацікавлені особи.

У вересні під гаслом «Знайдемо роботу разом!» Покровський МЦЗ взів участь у загальнообласному ярмарку вакансій, який вперше був проведений у дистанційному форматі за допомогою сервісу ZOOM. Фахівцями центру було запрошено 12 підприємств міста та безробітні. В прямому ефірі спілкувалися представники ринкоутворюючих підприємств міста: вісім підприємств, що входить до групи «Донецьксталь», ПрАТ «АПК-ІНВЕСТ», ПрАТ «Красноармійський динасовий завод», КП «Управління міського господарства», Покровський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області. Учасники заходу не тільки отримали інформацію щодо наявних вакансій, умов роботи та соціальних гарантій, а й мали можливість ставити питання та отримувати відповіді безпосередньо від роботодавців.

Фахівці Покровського МЦЗ завжди раді допомогти вам у пошуку роботи, підборі кваліфікованих кадрів.