Свято Дня піхоти встановлене Указом Президента України від 19 квітня 2019 року з «метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій», повідомляє Покровсько-Ясинуватський ОМТЦК та СП.

Дата свята була обрана невипадково. Саме 6 травня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод, яка вважається першою переможною битвою національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначають релігійне свято - День Юрія Змієборця, який був одним з покровителів українського війська.

З нагоди цієї дати в Покровсько-Ясинуватському ОМТЦК та СП відбулося урочисте шикування з підняттям державного прапора. Військовий комісар привітав весь особовий склад зі святом, в першу чергу тих, хто проходив військову службу у піхотних підрозділах. Крім того, було проведене інформування щодо історії та значення Дня піхоти.

Усі заходи здійснювалися з суворим дотриманням протиепідеміологічних норм.