У Покровській громаді триває обладнання консультаційних пунктів в рамках підтримки родин, які опинилися під загрозою домашнього насильства. Начальниця управління по роботі з територіями Покровської громади Олена Носач та керівниця Покровського Центру соціальних служб Тетяна Кірсанова проінспектували хід зазначених робіт у старостинських округах.

«Ці консультаційні пункти будуть створені на базі старостинських округів для того, щоб кожна людина, яка зазнала домашнього насильства, мала можливість отримати консультацію та інші інформаційні матеріали», - зазначила керівниця центру соціальних служб Тетяна Кірсанова.

«Незабаром у нашому старостинському окрузі в адмінбудівлі з'явиться консультаційний пункт. Місцеві мешканці зможуть звертатися за допомогою. Дуже приємно, що такі послуги наближаються до населених пунктів громади, до людей. Тепер не обов'язково їхати за такими послугами в місто», - розповів начальник відділу управління Першотравневого СО Олександр Ухов.

Всього буде створено 6 таких консультаційних пунктів, їх облаштують за допомогою фонду ООН з народонаселення в Україні.

Планується зробити ремонт кімнат в адмінбудівлях. Наразі вже виконані роботи у Першотравневому та Гришинському старостатах: завезено меблі, встановлено кондиціонери, очікується комп'ютерна техніка та обладнання для дітей, які будуть відвідувати ці центри.

У яких старостатах ще зявляться подібні пункти – дізнаєтесь з сюжету телекомпанії «Орбіта».