3 серпня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулося засідання комісії з розгляду питань встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок на території Покровської ТГ.

На порядок денний було винесено три питання, а саме про демонтаж пам’ятника М.Горькому в с.Срібне, про демонтаж меморіальної дошки на честь Героя Радянського Союзу В.І.Шибанкова та про демонтаж меморіальної дошки на будівлі залізничного вокзалу, яка увічнює революційні події 1905 р. у Гришиному.

Згідно з Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який визначає процедури і чіткі терміни, впродовж яких Україна повинна позбутися російської імперської символіки (протягом 6 місяців), комісія визначилася щодо усунення з публічного простору трьох об'єктів, які не мають статусу пам’ятки.

Щодо меморіальної дошки на будівлі залізничного вокзалу, яка стосується революційних подій 1905 р., комісія прийняла рішення щодо необхідності її заміни. При цьому з метою відповідності до норм закону, текст має бути представлений українською мовою з редакційними правками згідно з сучасною історіографією.

Покровська МВА