У Покровській податковій знову почали видавати ідентифікаційні коди. Послуга стала доступною вперше з початку повномасштабного вторгнення. Про це журналістам ТК «Орбіта» розповіли у Покровській державній податковій інспекції.

«Тепер громадяни мають змогу отримати картку платника податків, тобто ідентифікаційний код, та відомості з державного реєстру фізичних осіб, тобто довідки про доходи», – розповіла головна державна інспекторка Покровської державної податкової інспекції Юлія Туник.

З моменту поновлення послуги нею вже скористалися понад півсотні жителів Покровська, Мирнограда та інших міст Донецької області. Зазначимо, що зараз на Донеччині оформити картку платника податків можливо лише в Покровську та Добропіллі.

Також у податковій повідомляють про повернення довоєнного оподаткування та штрафів за невикористання касових апаратів. 30 червня Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає скасування єдиного податку за ставкою 2% для ФОПів з 1 серпня.

«Платники податків, які сплачували 2%, будуть автоматично переведені на 5% або на ту групу єдиного податку, за якою вони сплачували до переходу на 2%», – зазначає в.о. заступниці начальника Покровської ДПІ Людмила Олійник.

Сплата Єдиного соціального внеску залишається добровільною, але за його відсутності не буде нараховуватись необхідний для пенсії стаж.

Штрафи за незастосування реєстраторів розрахункових операцій для ФОПів почнуть діяти з 1 жовтня. Скільки вони складатимуть та хто з підприємців може не застосовувати касовий апарат – дивіться в сюжеті.